Innovatief, creatief, dynamisch en gericht op output

Mijn naam is Shulaika B. Delsol (1970). In 2001 heb ik mijn eerste belastingadvieskantoor, in de vorm van een naamloze vennootschap, opgericht op Curacao, handelend onder de naam Paassen Delsol Tax Lawyers en later ook handelend onder de naam Delsol Tax Lawyers. In 1994 ben ik aan de Rijksuniversiteit Groningen in Nederland afgestudeerd als meester in de rechten met als specialisatie belastingrecht. Ik ben van beroep Fiscaal Jurist.

Direct nadat ik ben afgestudeerd heb ik een functie aanvaard als Inspecteur der Belastingen bij Belastingdienst Ondernemingen in Groningen. Tijdens mijn dienstverband bij de Belastingdienst heb ik de postacademische opleiding tot Inspecteur der Belastingen (I-Functionaris) gevolgd en afgerond met als specialisatie winstberekening van ondernemingen in de inkomstenbelasting- en vennootschapsbelastingsfeer, DGA-problematiek en opsporing van fiscale delicten.

Bij de Directie Internationale Fiscale Zaken van het Ministerie van Financiën te Den Haag en de Directie der Belastingen Nederlandse Antillen heb ik werkervaring opgedaan als Beleidsmedewerker en Wetgever.

In 1998 heb ik de overstap gemaakt naar de particuliere sector op Curacao waar ik eerst bij Citco als Tax Lawyer en later bij Deloitte als Senior Manager Tax heb gewerkt.

In 2013 heb ik besloten ook in Nederland te ondernemen en heb toen een belastingadvieskantoor daar opgezet. Mijn klanten in Nederland zijn met name ondernemers en vermogende particulieren, die een binding hebben met Curacao en/of Bonaire en/of Aruba. Zo kunnen het personen zijn die in Nederland wonen maar die overwegen op Curacao of op Bonaire of op Aruba te gaan wonen en/of werken en/of ondernemen, dan wel een tweede woning aldaar willen kopen voor toeristische verhuur of hun vermogen willen beschermen via een Stichting Particulier Fonds of een trust en/of pensioenen genieten uit deze landen. Daarnaast bedien ik ook personen die niet in Nederland wonen maar wel in Nederland werkzaamheden uitvoeren (buitenlands belastingplichtigen).

Ik verricht zelf alle werkzaamheden voor mijn klanten. Om de kwaliteit van mijn diensten te waarborgen hou ik mijn vakliteratuur bij, bezoek ik regelmatig congressen, onderhoud ik contacten met de Overheden in de verschillende landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden en werk ik in teamverband samen met andere specialisten die hun vak verstaan, w.o. juristen, accountants, advocaten, notarissen, bankiers, vermogensbeheerders maar ook de fiscus.

Met mijn deskundigheid, werkervaring, toewijding en technologische innovaties kan ik geheel op afstand helpen vraagstukken op het gebied van belastingen op te lossen in overeenstemming met de geldende belastingwetgeving van de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Tijd is het enige dat niet terugverdiend kan worden. Ik besteed mijn tijd daarom zo efficiënt en effectief mogelijk.  Mijn diensten verleen ik tegen een uurtarief van euro 275 excl. btw in Nederland en 550 Nederlands Antilliaanse Courant excl. ob op Bonaire, Aruba en Curacao. Op mijn diensten zijn de algemene voorwaarden van de Register Belastingadviseurs in Nederland van toepassing.

mr. Shulaika B Delsol